Boek een natuurhuisje

Aanbevolen door Wandergreen

In de natuur: overnacht in een natuurhuisje in Nederland

Wil jij op een bijzondere manier dicht bij huis, midden in de natuur vakantie in eigen land vieren? Boek dan eens een Nederlands natuurhuisje! In ons eigen land vind je namelijk diverse verstopte pareltjes in de natuur. Om het gevoel te hebben er echt tussenuit te zijn, hoef je echt niet per se het vliegtuig te pakken naar een tropisch paradijs. Je zult zien dat je na één of meerdere nachten in één van deze natuurhuisjes weer helemaal bent opgeladen.

Voor elke gelegenheid

Wandergreen verzamelt voor jou de meest bijzondere en unieke vakantieadresjes in de natuur. Op deze pagina vind je onze aanbevolen aanbieders, via wie je een verantwoorde vakantie in een Nederlands natuurhuisje kunt boeken. Ben je op zoek naar een natuurhuisje waar je met je hond mag verblijven? Of zoek je naar een romantisch optrekje voor twee of juist een plekje voor het hele gezin? Wil je een tiny house huren of ben je op zoek naar een eco hotel in Nederland? Je vindt het via Wandergreen! Verscholen midden in de bossen, een huisje met hottub of prachtig gelegen aan het water: laat je verrassen!

Overnachten in een natuurhuisje: een duurzamere keuze

Kiezen voor een bescheiden natuurhuisje in plaats van bijvoorbeeld een groot luxe all inclusive hotel, is op zich al een verantwoorde keuze. Zo zijn er geen verwarmde lobby’s, draag je niet bij aan voedselverspilling en zijn er geen continue verlichte algemene ruimtes. Bovendien zijn er veel duurzame, eco huisjes te huur in de Nederlandse natuur, die extra bewust omgaan met energie- en watergebruik.

Ontdek Nederland

Voor wie met de auto reist geldt: hoe dichterbij jij je vakantie viert, hoe beter voor het milieu. Bovendien is er in Nederland nog zoveel te ontdekken! Wist je bijvoorbeeld dat Nederland 21 Nationale parken rijk is? Beschermde natuurgebieden met uiteenlopende landschappen en de mooiste natuur verspreid over heel Nederland. Van de waterrijke omgeving in Nationaal park de Biesbosch tot de duinen en strandvlaktes in Nationaal Park Duinen van Texel.

We hebben soms het idee dat we ver weg moeten om nieuwe dingen te zien en ervaren, maar doen we dan ons eigen mooie land niet te kort? De mogelijkheden tijdens je verblijf in een natuurhuisje in Nederland zijn allerminst eenzijdig te noemen: je kunt wandelen, mountainbiken, zwemmen, trailrunnen of varen. Bovendien zijn de accommodaties in de natuur vaak uniek vormgegeven, waardoor de overnachting op zichzelf al een heel bijzondere ervaring is!

Aanbevolen berichten