Levertijd webshop

2-4 werkdagen

Een duurzamere vakantie België, Duitsland of Frankrijk boeken?

Vliegen naar verre tropische oorden was voor Corona erg populair. Het liefst reizen we zo ver mogelijk naar warme en exotische bestemmingen. Toegeven, ook wij hebben enorm genoten en ontzettend veel gezien tijdens onze reizen naar Azië en Zuid-Amerika. Toch begon het steeds vaker 'te knagen'...Al die vliegreizen zijn natuurlijk alles behalve goed voor het milieu. Gelukkig kun je binnen Europa ook prachtige treinvakanties boeken en zit je met de auto zo in de mooiste gebieden van Duitsland of Frankrijk. En oké, een vakantie België klinkt een stuk minder spannend dan een reis naar Indonesië, maar een trip naar de Ardennen kost bijzonder weinig energie en het landschap is er verrassend mooi! Dus verruil die tropische vliegvakantie (ook na Corona) eens wat vaker voor een eco hotel in Frankrijk en ontdek welke leuke steden België eigenlijk allemaal heeft. Je zult er echt geen spijt van krijgen!

Duurzamere vakantie in België, Duitsland of Frankrijk?

Boek een voordelige en bijzondere vakantie via onderstaande sites:

België

Duitsland

Frankrijk


Duurzamere vakantie in België, Duitsland of Frankrijk

Lekker dichtbij huis genieten van prachtige steden en de mooie Ardennen tijdens een vakantie in België. Ontdek dat Duitsland écht veel veelzijdiger en mooier is dan je misschien dacht (wij hebben het ook pas net ontdekt) of geniet van een zonvakantie op het Franse platteland. Een duurzamere vakantie België, Duitsland of Frankrijk hoeft echt alles behalve saai te zijn. Van fijne zandstranden tot prachtige steden en indrukwekkende natuur; je vindt het ook echt als je kiest voor een auto- of treinvakantie i.p.v. een verre tropische reis. Deze Europese landen hebben daadwerkelijk iedereen wat te bieden! Ook wanneer je duurzamer op reis wilt binnen België, Duitsland of Frankrijk zijn de mogelijkheden eindeloos. Van eco campings glampings en duurzame (en zelfs CO2 neutrale) hotels, tot eenvoudige natuurhuisjes midden in de natuur.

Wil je komende zomer duurzamer op reis in één van onze landen? Bekijk dan regelmatig onze site. Op Wandergreen verzamelen wij namelijk de meest bijzondere en voordelige duurzame deals voor een vakantie in eigen land en net daarbuiten!

Kamperen en ‘glamperen’ in België, Duitsland en Frankrijk

Jaarlijks zijn wij Nederlanders goed voor bijna 3 miljoen kampeervakanties in het buitenland. We beginnen dan ook graag met deze populaire manier van vakantie vieren waarmee je (over het algemeen) het milieu het minst belast. Natuurlijk dient hierbij wel rekening gehouden te worden met verschil in milieu- en natuurbelasting. Een verblijf op een kleine eco camping veroorzaakt natuurlijk minder belasting, dan een verblijf op een grote camping waarbij je bijvoorbeeld gebruik maakt van luxe zoals grote zwembaden en airco.

Hoe dan ook; kamperen is onder Nederlanders ontzettend populair. En met de uitbreiding van het aanbod met bijvoorbeeld eco campings en glampings, wordt ook de doelgroep alleen nog maar groter. Daarnaast neemt ook de interesse in duurzaam kamperen onder reizigers toe: reizigers worden zich steeds bewuster van de impact die zijn of haar reis heeft, op het milieu en de natuur. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om de impact van jouw reis zo laag mogelijk te houden. Want reizen brengt ook zoveel mooie dingen met zich mee!

Wil jij duurzamer gaan kamperen of glamperen in België, Duitsland of Frankrijk? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een verblijf op: (1) een kleinere (natuur) camping met beperkte of duurzame luxe faciliteiten; (2) eco campings of -glampings die extra aandacht besteden aan milieubelasting en natuur; (3) campings met een officieel duurzaamheidskeurmerk zoals bijvoorbeeld het Green Key keurmerk.

 Duurzame hotels

Ben jij niet zo van het kamperen, maar verblijf je wel graag in een hotel dat rekening houdt met de impact die het heeft op het milieu en de natuur? Goed nieuws; ook steeds meer hoteleigenaren in België, Duitsland en Frankrijk streven naar duurzaam toerisme.

Het aantal duurzame hotels met het bovengenoemde Green Key keurmerk neemt toe en er worden zelfs CO2 neutrale hotels gebouwd! Overnachten in een duurzaam, of eco hotel brengt niet alleen voordelen met zich mee voor de omgeving en het milieu. Ook kan het voor jouzelf bijdragen aan een bijzondere beleving. Waarom? Omdat deze hotels: (1) vaak kleinschaliger zijn, wat een fijne en rustige sfeer met zich meebrengt; (2) veel aandacht hebben voor en veel rekening houden met de omgeving waar je ook als gast bewuster van kan genieten; (3) vaak extra aandacht hebben voor vormgeving en inrichting van het hotel met veelal natuurlijke materialen; (4) vaak ook bewustere keuzes maken de keuken. Zo wordt er veelal gebruik gemaakt van lokale en biologische producten, mmm!!

 

 

Aanbevolen berichten