Plasticvrij haren wassen
Iets duurzamer en bewuster reizen en leven: dát is waar we bij Wandergreen voor staan. Verantwoord reizen stopt niet bij een zuinig vervoermiddel en een eco hotel. Waar je eet, bij wie je een tour boekt en wat je shopt bepalen ook de voetafdruk van je reis. Per jaar gooien Nederlanders gemiddeld zo’n 30 kilo (!) aan plastic verpakkingen weg en ook op reis nemen we onbewust veel plastic verpakkingsmateriaal mee. Inmiddels weten de meeste van ons wel hoe slecht al deze plastic troep is voor mens, milieu en dier. We zijn daarom dol op toffe producten die plasticvrij leven en reizen iets makkelijker maken. Dat is dan ook precies het doel van Shampoo Bars. Dag plastic flessen, hallo milieuvriendelijke plasticvrije shampoo! Top initiatief natuurlijk, maar is de Bar ook fijn en effectief? Ik (Sifra) heb het geprobeerd!
Over de oprichters
De oprichters van Shampoo Bars willen graag actief bijdragen aan een groenere, schonere wereld. Dit doen ze door het gebruik van plastic flessen in de badkamer terug te dringen, door duurzame alternatieven voor shampoo, conditioner en douchegel aan te bieden. Uiteindelijk doel is om plasticvrij douchen voor iedereen normaal en toegankelijk te maken. De mensen van Shampoo Bars doen er alles aan om een milieuvriendelijk en transparant product te maken. De ontwikkeling en productie van de Bars is daarom in eigen handen. De Shampoo Bars worden in Deventer duurzaam geproduceerd van natuurlijke, vegan ingrediënten. Een Shampoo Bar vervangt volgens de makers drie plastic flessen en gaat tot 80 wasbeurten mee. Zowel de Bar als de verpakking is 100% plasticvrij.
Je shopt alle Bars op shampoobars.nl
Voor 15:00 besteld is de volgende dag duurzaam bezorgd door een fietskoerier!
Shampoo Bar review; hoe bevalt de Bar?
Toegeven, ik was altijd een beetje sceptisch over haarzeep in een vaste vorm. De meeste bars zien er leuk uit en het gebruik ervan scheelt een hoop plastic flessen (top!), maar hoe goed werken ze eigenlijk? Bij de eerste bar die ik ooit probeerde was ik al verbaasd over het gebruiksgemak. Dit duurzame exemplaar van Shampoo Bars voegt daar bovendien een heerlijke geur en een hoop schuim aan toe. De geur van mijn Tea Tree Shampoobar doet me denken aan een heerlijke wellnessdag en deze sulfaatvrije shampoo schijnt perfect te zijn voor de gevoelige huid. Niet geheel onbelangrijk, aangezien mijn overgevoelige hoofdhuid binnen een dag van ‘best wel vet’ naar ‘kurkdroog en beschadigd’ kan gaan. Tijd om de balans op te maken!
Voordelen:
- Ik word oprecht blij van de geur!
- Na een paar keer gebruik kan ik natuurlijk nog niet veel zeggen over het langetermijneffect, maar tot nu toe lijkt mijn hoofdhuid heel goed op de Shampoo te reageren. Bovendien voelt mijn haar zacht en valt het mooi.
- Enkele wasbeurten verder is de Bar nog nauwelijks geslonken, hij lijkt dus inderdaad lekker lang mee te gaan.
- Verkrijgbaar in veel verschillende geuren en soorten. Of je nu vet haar hebt, een droge hoofdhuid of een gigantische bos krullen; er is een Shampoo Bar die bij je past.
- Last but not least: vegan, plasticvrij en gemaakt van natuurlijke ingrediënten!
Nadeel:
Na het eerste gebruik gaat de Shampoo Bar natuurlijk best wel plakken. Ik had niet echt een fijn plekje om de Bar te bewaren. Gelukkig is daar een eenvoudige oplossing voor: op website shop je een duurzaam bamboe zeepschaaltje om je Bar op te bewaren. Voor onderweg is er een handig reisblikje. Probleem opgelost!
Shampoo Bar is dus een fijn, duurzaam alternatief voor je normale fles shampoo. Ruikt lekker, schuimt goed en gaat lekker lang mee. Op mijn volgende trip gaat hij zeker mee!