Wandergreen

De wereld ontdekken en genieten van bijzondere overnachtingen en avontuurlijke reizen. Met iets meer aandacht voor de natuur, cultuur, mens & dier.

Let’s wander →
Adinda wandergreen
Sifra wandergreen
Bijzonder overnachten
Ontdekken
Ervaren
Respecteren
Behouden

Ons verhaal

Nieuwe herinneringen maken en je even terugtrekken uit het dagelijkse leven. Compleet ontspannen aan witte zandstranden met een azuurblauwe zee en de mooiste natuur. Daar kun je toch geen genoeg van krijgen?
Vliegen kan goedkoop en snel en met een beetje handigheid in het plannen van vakanties ligt de hele wereld binnen handbereik. Als vrijetijdsmanager en prof in het vinden van goede vakantiedeals, beschikken wij over alle ingrediënten om eindeloos vaak op vakantie te gaan.

Duurzaam toerisme

Wij zijn gek op reizen! Het ontdekken van nieuwe plekken en culturen, tijd voor jezelf, nieuwe mensen ontmoeten en hét moment om even helemaal tot rust komen. Maar door het ervaren van al het moois dat de wereld ons te bieden heeft, worden we ons ook steeds bewuster van de keerzijde van deze (veelal goedkope vlieg-)reizen. We zien niet alleen de schoonheid van de aarde, maar ook de kwetsbaarheid ervan. De natuur die moet wijken voor ongebreidelde groei van toerisme. Milieuvervuiling veroorzaakt door vliegverkeer, afval en watervervuiling en beschadiging van koraalriffen. Onze aarde zucht onder onze reisdrang en zonder hier bij stil te staan werken wij hier net zo hard aan mee.


“The Greatest Threat to Our Planet Is the Belief That Someone Else Will Save It….”   Robert Swan


Dichter bij huis

WanderGreen is ontstaan uit liefde voor reizen en onze planeet. Om onze horizon op het gebied van duurzamer en bewust reizen te verbreden. Duurzaam toerisme en bewuster op reis gaan kan op veel verschillende manieren. Ons doel is om deze mogelijkheden in kaart te brengen en aan te bieden. Waarom massaal naar resorts aan de andere kant van de wereld vliegen, als er dichterbij huis ook zoveel moois te ontdekken is? Met treinreizen kun je evengoed te gekke plekken binnen Europa ontdekken! Of beleef de voordelen van een break dichter bij huis en kom compleet tot rust in een eco hotel of één van de vele mooie natuurhuisjes die ons land te bieden heeft.

Horizon verbreden

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen en kun je als het om het milieu gaat beter helemaal niet vliegen. Maar ook wanneer je mooie nieuwe plekken wilt ontdekken waarbij je aan een vliegreis niet ontkomt, zijn er mogelijkheden om te kiezen voor duurzaam toerisme of in ieder geval duurzamer toerisme. Op je bestemming kun je ervoor kiezen om te overnachten in eco-resorts en –lodges.  Natuurlijk kun je op de locatie zelf ook omgevingsvriendelijke keuzes maken, bijvoorbeeld door altijd te kiezen voor verantwoordelijke touroperators.

Daarnaast kun je via organisaties als greentripper en Trees for all de CO2-uitstoot van je reis berekenen en ‘compenseren’. De financiële bijdrage die je levert gaat naar een (door jou gekozen) klimaatproject of naar het planten van bomen in binnen- of buitenland. Hiermee kun je de CO2 impact van je reis als het ware neutraliseren.

En niet te vergeten: blijf ook altijd je gezond verstand gebruiken, zo zijn toeristische activiteiten met wilde dieren bijvoorbeeld nooit een goed idee.

Let’s Wander!

WanderGreen is ontstaan uit liefde voor reizen en onze planeet. WanderGreen verbreedt de horizon op het gebied van duurzaam toerisme en bewust reizen en selecteert voor jou de beste deals; van stedentrips tot ecoresorts en van natuurhuisjes tot autoreizen.

Aanbiedingen

Onthaasten in de achterhoek

Vakantiehuis met wellness in de Achterhoekse natuur Ben je toe aan een heerlijke ontspannen week vakantie of een weekend weg? Kies dan eens voor een vakantie in eigen land! Bij Onthaasten in de Achterhoek kun je optimaal relaxen in mooie vakantiehuizen voorzien van diverse wellnessfaciliteiten. Heerlijk bubbelen in jouw eigen vakantiehuis met jacuzzi of hottub […]

4-sterren hotel in bosrijke omgeving Amersfoort 3 dagen €69

Wil je er even heerlijk tussenuit, maar heb je geen groot budget? Ontdek wat Nederland aan mooie plekken te bieden heeft! Dit 4-sterren Fletcher Hotel-Restaurant Amersfoort ligt in een prachtige bosrijke omgeving en toch zeer dicht bij het centrum van Amersfoort. Ontdek deze verrassend leuke stad tijdens een vakantie in eigen land of ga wandelen […]

Duurzaam hotel Valkenburg met wellness: 3 dagen vanaf €79

Gelegen in het Zuid-Limburgse Heuvelland, aan de Geulvallei vind je het mooie stadje Valkenburg. Ieder jaar bezoeken vele toeristen dit plaatsje en dat doen ze natuurlijk niet zomaar. Valkenburg is met name beroemd om de jaarlijkse kerstmarkt in de grotten. Er is echter nog veel meer te bevelen in dit mooie Limburgse plaatsje. Zo kun […]

Duurzaam hotel met wellness in Zeeland: inclusief ontbijt en diner, vanaf €75 p.p!

Duurzaam hotel met wellness in Zeeland Dit duurzame 4-sterren hotel beschikt over een Green key Gold certificering. Het Hotel is prachtig gelegen aan de monding van de Westerschelde, waardoor u de schepen langs ziet varen. Het centrum van Terneuzen is vlakbij. Bovendien kun je in het hotel genieten van een binnenzwembad en sauna. Parkeren is […]

4 nachten in een duurzaam, wellness natuurhuisje v.a. €92,60 p.p

Duurzaam wellness natuurhuisje Nederland Direct gelegen aan het bos in Wapserveen (Zuidwest-Drenthe) ligt een nieuw duurzaam wellness natuurhuisje. Vanuit deze uniek vormgegeven natuurlodge heb je een mooi uitzicht op natura 2000 gebied het Holtingerveld. Tijdens je verblijf loop je zo dit prachtige door Natuurmomenten en Staatsbosbeheer beheerde gebied in, waar je heerlijke wandelingen kunt maken. […]

Stedentrip Kopenhagen: 4 dagen inclusief ontbijt vanaf €147!

Stedentrip Kopenhagen – Op het oostelijke puntje aan de kust van het eiland Sjaelland in Denemarken, vind je de prachtige stad Kopenhagen. Deze Deense hoofdstad is absoluut het bezoeken waard. De sfeer is er geweldig: de mensen zijn er vriendelijk en eerlijk en het is er altijd gezellig, ook bij slecht weer. Bovendien is het […]

Duurzaam toerisme

Wandergreen staat voor duurzaam toerisme, met net iets meer aandacht voor de natuur, milieu, mens en dier. Wij verzamelen daarom voor jou de mooiste eco resorts, de leukste treinreizen en originele vakanties in eigen land. Want verantwoorde en bijzondere overnachtingen kun je niet alleen ver weg boeken. Ook in ons eigen land, maar ook  in onze buurlanden, zijn tenslotte nog ontzettend veel nieuwe en bijzondere plekken te ontdekken. Laat je verrassen!

Bijzondere overnachtingen mét een goed gevoel…

Wandergreen is niet alleen ontstaan uit onze liefde voor reizen, maar ook uit onze liefde voor de planeet. Daarom hopen wij niet alleen onze horizon op het gebied van duurzaam en bewust reizen te verbreden, maar ook die van jou!

Sluit Menu