Levertijd webshop

2-4 werkdagen

Wandergreen

De wereld ontdekken en genieten van bijzondere overnachtingen en avontuurlijke reizen. Met iets meer aandacht voor de natuur, cultuur, mens & dier.

Let’s wander →
Adinda wandergreen
Sifra wandergreen
Bijzonder overnachten
Ontdekken
Ervaren
Respecteren
Behouden

Ons verhaal

Nieuwe herinneringen maken en je even terugtrekken uit het dagelijkse leven. Compleet ontspannen aan witte zandstranden met een azuurblauwe zee en de mooiste natuur. Daar kun je toch geen genoeg van krijgen?
Vliegen kan goedkoop en snel en met een beetje handigheid in het plannen van vakanties ligt de hele wereld binnen handbereik. Als vrijetijdsmanager en prof in het vinden van goede vakantiedeals, beschikken wij over alle ingrediënten om eindeloos vaak op vakantie te gaan.

Duurzaam toerisme

Wij zijn gek op reizen! Het ontdekken van nieuwe plekken en culturen, tijd voor jezelf, nieuwe mensen ontmoeten en hét moment om even helemaal tot rust komen. Maar door het ervaren van al het moois dat de wereld ons te bieden heeft, worden we ons ook steeds bewuster van de keerzijde van deze (veelal goedkope vlieg-)reizen. We zien niet alleen de schoonheid van de aarde, maar ook de kwetsbaarheid ervan. De natuur die moet wijken voor ongebreidelde groei van toerisme. Milieuvervuiling veroorzaakt door vliegverkeer, afval en watervervuiling en beschadiging van koraalriffen. Onze aarde zucht onder onze reisdrang en zonder hier bij stil te staan werken wij hier net zo hard aan mee.


“The Greatest Threat to Our Planet Is the Belief That Someone Else Will Save It….”   Robert Swan


Dichter bij huis

WanderGreen is ontstaan uit liefde voor reizen en onze planeet. Om onze horizon op het gebied van duurzamer en bewust reizen te verbreden. Duurzaam toerisme en bewuster op reis gaan kan op veel verschillende manieren. Ons doel is om deze mogelijkheden in kaart te brengen en aan te bieden. Waarom massaal naar resorts aan de andere kant van de wereld vliegen, als er dichterbij huis ook zoveel moois te ontdekken is? Met treinreizen kun je evengoed te gekke plekken binnen Europa ontdekken! Of beleef de voordelen van een break dichter bij huis en kom compleet tot rust in een eco hotel of één van de vele mooie natuurhuisjes die ons land te bieden heeft.

Horizon verbreden

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen en kun je als het om het milieu gaat beter helemaal niet vliegen. Maar ook wanneer je mooie nieuwe plekken wilt ontdekken waarbij je aan een vliegreis niet ontkomt, zijn er mogelijkheden om te kiezen voor duurzaam toerisme of in ieder geval duurzamer toerisme. Op je bestemming kun je ervoor kiezen om te overnachten in eco-resorts en –lodges.  Natuurlijk kun je op de locatie zelf ook omgevingsvriendelijke keuzes maken, bijvoorbeeld door altijd te kiezen voor verantwoordelijke touroperators.

En niet te vergeten: blijf ook altijd je gezond verstand gebruiken, zo zijn toeristische activiteiten met wilde dieren bijvoorbeeld nooit een goed idee.

Let’s Wander!

WanderGreen is ontstaan uit liefde voor reizen en onze planeet. WanderGreen verbreedt de horizon op het gebied van duurzaam toerisme en bewust reizen en selecteert voor jou de beste deals; van stedentrips tot ecoresorts en van natuurhuisjes tot autoreizen.

Aanbevolen

Overnachting in Natuurhuisje Utrecht

Er even tussenuit en een bijzondere overnachting boeken in eigen land, zonder daarvoor ver te hoeven rijden of vliegen? Wanneer …

3 daags duurzaam arrangement Utrechtse heuvelrug €129 p.p

Wellness aanbieding: ga naar het meest duurzame 4-sterren hotel van Nederland! Zin in een korte vakantie in eigen land? Wij …

Natuurhuisje op de Veluwe: geniet in alle rust van de natuur!

Waan je in een andere wereld in dit natuurhuisje op de Veluwe! Wil je er even helemaal tussenuit, zonder last …

10 bijzondere Green Key hotels in Nederland

Mogelijk heb je weleens van het Green Key keurmerk gehoord. Green Key is hét internationale keurmerk voor accommodaties in de …

Vakantie Luxemburg: 4 redenen om naar Luxemburg te gaan!

Vakantie Luxemburg De vakantiehuisjes in eigen land worden razendsnel volgeboekt en voor de nog overgebleven exemplaren vragen ze vaak torenhoge …

Kamperen in de duinen van Katwijk: camping de Zuidduinen

Onlangs brachten wij een bezoek aan Camping de Zuidduinen: een prachtig gelegen camping in de duinen van Katwijk aan Zee. …

Duurzaam toerisme

Wandergreen staat voor duurzaam toerisme, met net iets meer aandacht voor de natuur, milieu, mens en dier. Wij verzamelen daarom voor jou de mooiste eco resorts, de leukste treinreizen en originele vakanties in eigen land. Want verantwoorde en bijzondere overnachtingen kun je niet alleen ver weg boeken. Ook in ons eigen land, maar ook  in onze buurlanden, zijn tenslotte nog ontzettend veel nieuwe en bijzondere plekken te ontdekken. Laat je verrassen!

Bijzondere overnachtingen mét een goed gevoel…

Wandergreen is niet alleen ontstaan uit onze liefde voor reizen, maar ook uit onze liefde voor de planeet. Daarom hopen wij niet alleen onze horizon op het gebied van duurzaam en bewust reizen te verbreden, maar ook die van jou!